השקעות אלטרנטיביות
הדרך המוצלחת לתיק השקעות מגוון עם פיזור סיכונים
השקעות אלטרנטיביות – מה ידוע לך עליהן?
לא כולם יודעים בדיוק מה הן השקעות אלטרנטיביות, למרות שהמושג כבר עולה בשיח הפיננסי לעיתים תכופות. בעוד השקעות מסורתיות מתמקדות במניות ובאגרות חוב, השקעות אלטרנטיביות הן מכשירים פיננסיים השייכים להון פרטי שלא נסחר בשוק ההון. חלק גדול מהן מתבצע באמצעות קרנות נדל"ן בארץ ובחו"ל, קרנות גידור, קרנות תשתיות, קרנות הלוואות, קרנות הון סיכון ועוד.
מה עומד מאחורי עלייתן של ההשקעות האלטרנטיביות בשנים האחרונות?
משקיעים רבים גילו את תחום ההשקעות האלטרנטיביות בשנים האחרונות, והפנימו את היתרונות שהוא מביא לתיק ההשקעות המסורתי שלהם. מה גרם לזה בעצם? הרי השקעות אלטרנטיביות היו כאן כבר בעבר, אז מה גרם להן לצבור פופולריות דווקא לאחרונה?
יש לכך כמה סיבות:
- היום הן נגישות לכולם – אם בעבר תחום ההשקעות האלטרנטיביות היה שמור רק למשקיעים כבדים, שמתעסקים עם כסף גדול, כיום לנוכח התחרות הגבוהה וריבוי המכשירים בתחום, ההשקעות האלטרנטיביות הונגשו לכלל הציבור במחירים נמוכים בהשוואה לעבר. בעקבות זאת, משקיעים רבים נחשפו אל ההשקעות האלטרנטיביות ואל יתרונותיהן.
- הצורך בתיק השקעות מגוון עם פיזור סיכונים – שילוב השקעות אלטרנטיביות בתיק ההשקעות הוא מהלך מתבקש, שעה שהריבית במשק אפסית, ומשקיעים רבים נוטים להשקיע באפיקים שונים כדי להקטין סיכונים ולהגדיל תשואות.
- נטרול השפעת התנודתיות – השקעות אלטרנטיביות אינן מושפעות מהתנודתיות בשוק ההון – מה שתורם לבניית של תיק השקעות מאוזן ויציב.
ישנם 2 סוגי פרויקטים עיקריים של השקעות אלטרנטיביות בענף הנדל"ן
- פרויקט ייזום – במסגרתו רוכשים מגרש, בונים בניין, מוכרים את הדירות שבו, או משכירים ומוכרים את כל הנכס כנכס מניב. חלוקת התקבולים בפרויקט כזה הינה: קרן + תשואה/ריבית לאחר מימוש.
- פרויקט מניב – במסגרתו רוכשים נכס קיים המשמש למגורים או למסחר וכולל שוכרים, משביחים את הנכס ומוכרים אותו בתקופה שמוגדרת מראש. חלוקת התקבולים בפרויקט כזה הינה: תשואה/ריבית שוטפת מחולקת על בסיס רבעוני + חלוקת רווחים נוספת אחרי המימוש.